A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Sajtóközlemény

A Vértesi Erdő Zrt. területének szomszédságában, Tatabányánál ma vaddisznók jutottak föl az M1-es autópályára.

2012.03.28.

Az erdőgazdaság munkatársai, hivatásos vadászok mindent megpróbáltak az állatok visszaterelésére a természetes élőhelyükre. Végül négy vaddisznót sikerült kihajtani, kettőt sajnos ki kellett lőni.

A kilövés általános közlekedésbiztonsági érdekből, a személy- és vagyonvédelem miatt vitán felül szükséges volt. Az autópályán ezeknek az 50–100 kg súlyú állatoknak a jelenléte rendkívül balesetveszélyes.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Vértesi Erdő Zrt. területe és az autópálya közti vadkerítés mindenütt ép, az állatok bizonyára az egyik gépjárműfelhajtón mentek föl az autópályára. A környék vaddisznóállománya, akárcsak szerte az országban, igen népes. A vaddisznó egyébként dúvadnak minősül, amelynek vadászata egész évben megengedett. A Vértesi Erdő Zrt. gondos és eredményes vadgazdálkodó, a mostani kényszerű lépés a környék vadállományát nem károsította.

Tatabánya, 2012. március 28.

Vértesi Erdő Zrt.