Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Sajtóközlemény az erdőtüzek megelőzésére

Gyorsjelentés az erdőtüzekről — az erdők védelmében

2012.03.30.

A magyar állami erdőgazdaságok területein a közelmúltban 99 tűzeset pusztított, több mint 1300 hektáron. Az oltásban összesen 640-nél több erdőgazdasági dolgozó vett részt. Az elszenvedett kár összege már meghaladja az 58 millió forintot, noha a nagyja még nincsen felmérve. Odaveszett élő növényzet, előkészített tűzifa, erdei építmények (vadetetők, kerítések, magaslesek, egyéb berendezések) sora. Mindezeken fölül veendők számításba a tűzoltóság munkatársai, eszközei, költségei.

Az állami erdőgazdaságok szívesen látnak minden kirándulót, erdőlátogatót. A kényelmüket szolgáló erdei infrastruktúrát (sétautakat, melegedőket, kilátókat, egyebeket) a saját költségükön építették és tartják karban.

Az erdőgazdaságok nagyon szépen kérnek minden erdőlátogatót, hogy a mostani szárazságban, különösen a széljárta helyeken, semmiképpen se gyújtsanak tüzet! Egyetlen eldobott cigarettavég is sok millió forintnyi kárt tud okozni, ráadásul az élő természet gyógyulása akár évtizedekig is eltarthat!

Az erdő közvagyon, óvjuk, védjük mindannyian!

Budapest, 2012. március 30.

Nyiri János szóvivő,
az állami erdőgazdaságok tulajdonosi jogait gyakorló MFB Zrt. nevében