A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Mindenre gondolva

2019. október 6-án a Vértesi Erdő Zrt. adott otthont a KEM Tájfutó Szövetség szervezésében lezajlott tájfutó kupának.

2019.10.17.

A rendezvényen mintegy 80 fő vett részt, melynek sikerességéhez az október eleji napsütéses időjárás is nagyban hozzájárult. A versenyközpont helyszínét a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság biztosította, a két szervezet között régóta fennálló eredményes együttműködésnek köszönhetően.

A rendezvényt Cserna András, a KEM Tájfutó Szövetség elnöke és Limp Tibor, a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Gerecsei Erdészeti Igazgatóságának igazgatója nyitotta meg. Nyitóbeszédjükben köszöntötték a sportolni vágyókat, egyben felhívták a vendégek figyelmet a környék természetbeni nevezetességeire. Néhány szóban kitértek az országban már megjelent, emberre egyébként semmilyen veszélyt nem jelentő afrikai sertéspestisre. A kórokozót a Gerecse és a Vértes vaddisznóállományában ugyan még nem mutatták ki, de a betegség terjedésének egyfajta minimális kockázatát is kiküszöbölendő, minden rajtot egy speciális, NÉBIH által javasolt fertőtlenítőszerrel ellátott tálca megtaposása előzte meg.

A délutánba nyúló rendezvény záróakkordjaként a résztvevők megtekintették a történelmi múltra visszatekintő vadászházat, majd a viszontlátás reményében köszöntek el vendéglátóiktól.