A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

MEVME zászló felújítása

MEVME zászló felújítása

Vitéz Szekeres Károly, a Magyar Erdészeti és Vadászati Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesületének elnökének javaslatára egyesületi zászló készült, melyet a Jó Pásztor nővérek saját kezűleg varrtak.

2015.03.16.

.   A zászlón a MEVME jelmondata olvasható: „ISTENFÉLELEM SZERETET MUNKA ERRE TANÍT BENNÜNKET AZ ERDŐ ÖRÖK BÖLCSELETE”. 1938. május 8-án, a Szent István-bazilikában került sor a zászló ünnepélyes felszentelésére. A MEVME zászlóját az esztergomi szakiskolában helyezték el, és iskolai ünnepségek alkalmával is használták. 1949-ben politikai okokból a zászlót meg akarják semmisíteni, ezért elrejtik azt, csak az 1970-es évek elején a Vértesi Erdőgazdaság által rendezett OEE vándorgyűlésen kerül elő. Ekkor az OEE könyvtárába helyezik el a zászlót, ám rövid időn belül újra szükségessé válik a frissen előkerült relikvia elrejtése. Hosszú időt követően: 2000-ben Tatán, az Országos Millenniumi Vadásznapok rendezvénysorozat keretében tekintheti meg újra a szakma és az érdeklődők a zászlót, az előkerült csúcsdísszel és zászlórúddal együtt.

A Vértesi Erdő Zrt. kezdeményezésére 2015-ben a zászló az esztergomi Keresztény Múzeum textilrestaurátora által felújításra kerül. A nagy múlttal rendelkező, a vadász és erdész szakma számára felbecsülhetetlen eszmei értéket jelentő zászló megújulására - az összefogás erejében bízva-  a Vértesi Erdő Zrt. gyűjtést szervez. Nagylelkű felajánlásaikat a zászló restaurálásának javára az alábbi számlaszámon tehetik meg.

Számlaszám:  10200830-32310126-00000000

A számlaszámon kérjük feltüntetni a MEVME zászló megjegyzést!  Köszönjük!