Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

MEVME zászló felújítása

MEVME zászló felújítása

Vitéz Szekeres Károly, a Magyar Erdészeti és Vadászati Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesületének elnökének javaslatára egyesületi zászló készült, melyet a Jó Pásztor nővérek saját kezűleg varrtak.

2015.03.16.

.   A zászlón a MEVME jelmondata olvasható: „ISTENFÉLELEM SZERETET MUNKA ERRE TANÍT BENNÜNKET AZ ERDŐ ÖRÖK BÖLCSELETE”. 1938. május 8-án, a Szent István-bazilikában került sor a zászló ünnepélyes felszentelésére. A MEVME zászlóját az esztergomi szakiskolában helyezték el, és iskolai ünnepségek alkalmával is használták. 1949-ben politikai okokból a zászlót meg akarják semmisíteni, ezért elrejtik azt, csak az 1970-es évek elején a Vértesi Erdőgazdaság által rendezett OEE vándorgyűlésen kerül elő. Ekkor az OEE könyvtárába helyezik el a zászlót, ám rövid időn belül újra szükségessé válik a frissen előkerült relikvia elrejtése. Hosszú időt követően: 2000-ben Tatán, az Országos Millenniumi Vadásznapok rendezvénysorozat keretében tekintheti meg újra a szakma és az érdeklődők a zászlót, az előkerült csúcsdísszel és zászlórúddal együtt.

A Vértesi Erdő Zrt. kezdeményezésére 2015-ben a zászló az esztergomi Keresztény Múzeum textilrestaurátora által felújításra kerül. A nagy múlttal rendelkező, a vadász és erdész szakma számára felbecsülhetetlen eszmei értéket jelentő zászló megújulására - az összefogás erejében bízva-  a Vértesi Erdő Zrt. gyűjtést szervez. Nagylelkű felajánlásaikat a zászló restaurálásának javára az alábbi számlaszámon tehetik meg.

Számlaszám:  10200830-32310126-00000000

A számlaszámon kérjük feltüntetni a MEVME zászló megjegyzést!  Köszönjük!