A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Megváltozott közlekedési bírságok

Társaságunk számos, összesen több ezer ember részvételével zajló rendezvényt (táborozást, tájfutóversenyt, gyalogtúrát stb.) engedélyez a kezelt erdőterületein.

2008.02.11.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen érdeklődés is mutatkozik az erdők irányába, és hogy évről-évre nő erdeink közjóléti kihasználtsága. Éppen ezért nem riogatni, csak felvilágosítani szeretnénk a közölt tényekkel.

A 410/2007 (XII. 29.) Korm. rendelet megváltoztatta a közlekedési bírságok mértékét. Tekintettel arra, hogy a rendelet érinti a védett és a fokozottan védett természeti területen gépjárművel engedély nélküli közlekedést, és hogy aVértesben és a Gerecsében több ilyen besorolású területet is találni, bemutatjuk az idézett Korm. rendelet 7. mellékletét.

7. melléklet a 410/2007 (XII.29.) Korm. rendelethez

Sorszám A természet védelmére A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. Törvény Bírság összege Ft-ban
1. A gépjárművel engedély nélkül való közlekedés
a) védett természeti területen
b) fokozottan védett természeti területen
38. § (1) bekezdés j) pont a) 150.000
b) 300.000
2. Az engedélyezett közle-kedési útról való letérés a védett vagy fokozottan védett természeti terüle-ten 38. § (1) bekezdés j) pont 100.000

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a sorompóval védett útjainkra történő behajtást ne leküzdendő feladatnak tartsák. Bízunk benne, hogy a jövőben a gépjárművezetők a tiltó táblák tiszteletben tartásával sem a túrázóknak, sem a vadnak, sem pedig az erdőn a munkáját végző szakszemélyzetnek nem okoznak gondot.