Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Megváltozott közlekedési bírságok

Társaságunk számos, összesen több ezer ember részvételével zajló rendezvényt (táborozást, tájfutóversenyt, gyalogtúrát stb.) engedélyez a kezelt erdőterületein.

2008.02.11.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen érdeklődés is mutatkozik az erdők irányába, és hogy évről-évre nő erdeink közjóléti kihasználtsága. Éppen ezért nem riogatni, csak felvilágosítani szeretnénk a közölt tényekkel.

A 410/2007 (XII. 29.) Korm. rendelet megváltoztatta a közlekedési bírságok mértékét. Tekintettel arra, hogy a rendelet érinti a védett és a fokozottan védett természeti területen gépjárművel engedély nélküli közlekedést, és hogy aVértesben és a Gerecsében több ilyen besorolású területet is találni, bemutatjuk az idézett Korm. rendelet 7. mellékletét.

7. melléklet a 410/2007 (XII.29.) Korm. rendelethez

Sorszám A természet védelmére A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. Törvény Bírság összege Ft-ban
1. A gépjárművel engedély nélkül való közlekedés
a) védett természeti területen
b) fokozottan védett természeti területen
38. § (1) bekezdés j) pont a) 150.000
b) 300.000
2. Az engedélyezett közle-kedési útról való letérés a védett vagy fokozottan védett természeti terüle-ten 38. § (1) bekezdés j) pont 100.000

Kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a sorompóval védett útjainkra történő behajtást ne leküzdendő feladatnak tartsák. Bízunk benne, hogy a jövőben a gépjárművezetők a tiltó táblák tiszteletben tartásával sem a túrázóknak, sem a vadnak, sem pedig az erdőn a munkáját végző szakszemélyzetnek nem okoznak gondot.