A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

MEGJELENT EGY ÚJ MADERSPACH-MŰ!

MEGJELENT EGY ÚJ MADERSPACH-MŰ!

HAZÁM VOLT A RETYEZÁT
Maderspach Viktor könyvei, életének meghatározó epizódjaiból születtek. Erdély, s szűkebb pátriája vadregényes tájairól olvashatunk számtalan vadásztörténetében, de ugyanazzal az izgalmas és olvasmányos, a fantáziát megmozgató, színes stílusban tárja az olvasó elé háborús élményeit is. Ugyanakkor mindez idáig kiadatlanul hevertek a különböző folyóiratokban megjelent remek hangvételű cikkei, amelyeket dr. Sonnevend Imre okleveles erdőmérnök gyűjtött össze. A kötet tehát Maderspach Viktor eddig teljességgel ismeretlen és kiadatlan, sajátos hangvételű és különlegesen szép nyelvezettel megfogalmazott természetismereti írásait tartalmazza.

2018.02.26.

A kötetet Ambrus Lajos, József Attila díjas író írása nyitja, melyben sajátos szemszögből tekinti át a kalandos író, Maderspach Viktor életét, tevékenységét. A most kiadott műhöz a szerkesztő archív képeslapokat is felkutatott, zömmel a saját gyűjteményéből. A Néprajzi Múzeum fotótárából olyan eddig sehol sem közölt felvételeket válogatott ki, amelyek autentikusan idézik fel a hegyek hajdani világát, a tájakat, az embereket, a rég elfeledett életmódokat. A mai kor állapotát Bodó József lupényi tanár kitűnő színes felvételei reprezentálják.

A Vértesi Erdő Zrt. kulturális értékteremtő munkájában szeretné folytatni az Ifj. Merán Fülöp műveiből összeállított Vadászparadicsom a Vértesben című kötet kiadásával megkezdett utat. Nagy szeretettel ajánljuk Maderspach Viktor Hazám volt a Retyezát című kötetét minden, a természetet szerető, a vadászat iránt érdeklődő számára!

A könyv megvásárolható a Vértesi Erdő Zrt.-től Tatabányán, Csákváron és Csákberényben, valamint kapható a 2018-es FEHOVA kiállításon is február 15-18. között az erdőgazdaság standjánál. A kötet ára 4000 Ft.

A könyv megrendelhető postai kiszállítással is a   e-mail címen.

A könyvet a  Vértesi Erdő Zrt. 10300002-10640384-49020016 bankszámlaszámára való utalással lehet megvásárolni. A könyv ára 4.000 Ft/db, a postaköltség 1.530 Ft egy darab vásárlása esetén (ajánlott, tértivevényes levél), összesen 5.530 Ft. Több kötet vásárlásánál kérjük, utalás előtt érdeklődjenek a pontos összegről. Az utalás közleményében kérjük feltüntetni: "könyvvásárlás" valamint a megrendelő nevét. A kötetet és a számlát az összeg beérkezését követően postázza a Vértesi Erdő Zrt.