A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Közmunkaprogram az erdőn

Közmunkaprogram az erdőn

Társaságunk, a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. 2004. óta immár a negyedik esztendőben vesz részt a közmunkaprogramban.

2007.09.28.

Idén május 2-ától szeptember 28-áig három erdészetünk (Tatabányai, Oroszlányi, Pusztavámi) területén végeztek erdőápolási munkákat a közmunkaprogramban foglalkoztatottak. A regisztrált munkanélküliekből és rendszeres szociális segélyben részesülőkből összeálló induló létszám 129 fő volt, ami a hónapok alatt 104 főre fogyatkozott.

A bruttó 66.000 Ft-os, illetve a brigádvezetőknek 81.000 Ft-os bér alapjául állami támogatás, ÁPV Zrt-s forrás, illetve céges önrész szolgált. A kötelező orvosi vizsgálat és kullancsoltás mellett 19 fő államilag támogatott munkanélküli képzésben is részesült.

Mindannyian sikeres záróvizsgát tettek, és OKJ-s erdőművelő betanított munkás bizonyítványt kaptak. Az oktatásban részesülők közül a férfiak motorfűrész-kezelői jogosítványt is kaptak.