A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Kitüntetések október 23-a alkalmából

Kitüntetések október 23-a alkalmából

Kitüntetések október 23-a alkalmából

2019.10.29.

Kitüntetések október 23-a alkalmából

Két volt Vértesi Erdő Zrt. dolgozó is szakmai elismerésben részesült.

Az 1956-os forradalom hőseinek is köszönhetjük, hogy Magyarországra megbecsüléssel tekint a világ. Ma a figyelmünket arra kell fordítanunk, ami ennek a szabadságvágynak a nyomán felépült hazánkban és Európában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen, kedden, Budapesten.

 

A tárcavezető kiemelte: 1956 még nem egészen történelem, még nem egészen múlt, még fájnak a sebek, még nem apadt ki a harag, még él a gyász, a büszkeség, a tisztelet viszont ugyanolyan őszinte maradt. Hozzátette: a forradalom és szabadságharc eseményei felépítettek egy szabad, demokratikus országot, egy olyan Magyarországot, amely erős öntudattal és önbizalommal rendelkezik. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy az országnak ma is szüksége van példaképekre. Olyan emberekre, akik a hivatásuk iránti elkötelezettségből, lelkiismeretesen végzik a dolgukat hosszú éveken, évtizedeken át.

A miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából adományozott szakmai elismerések kapcsán kiemelte: a díjazottak felfedezték magukban a forradalmárok büszke eszmei örökségét és megmutatták az egész országnak, hogy képesek hatással lenni másokra. Ebből az erkölcsi tőkéből a magyar agrárium is erősödött az elmúlt években. „Ezért elődeink előtti múlhatatlan tisztelettel, ma elismerésünket fejezzük ki mindazok példaértékű munkássága előtt, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért” – emelte ki a tárcavezető.

Az agrárminiszter összesen 74 személynek adományozott elismerést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából.

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatában részesült Rozmann Antal, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze, Agostyán és Vértestolna erdeinek kezeléséért, a Tatai Erdészet vadgazdálkodási tevékenységének szervezéséért - az elismerést a díjazott lánya, Rozmann Hajnalka vette át.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozatában részesült Hartdégen Mátyás, a Vértesi Erdő Zrt. nyugalmazott vezérigazgató-helyettese, az erdőgazdaság bánya-rekultivációs tevékenységének irányításáért, és a társaság erdőművelési tevékenységének gépesítéséért.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

 

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: Pelsőczy Csaba/AM