A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Kiderült, melyik család a Vértes Legnagyobb Kincsvadásza!

Fogadással egybekötött díjátadó ünnepséggel ért véget a Vértesi Erdő Zrt. „Legyél Te a Vértes Legnagyobb Kincsvadásza!” elnevezésű családok számára hirdetett vetélkedője.

2018.11.13.

A 2018-as év a Családok Éve. Az idei évtől még több figyelmet és támogatást kapnak a családok. Ehhez kívánt hozzájárulni a Vértesi Erdő Zrt. is versenyével. A díjátadó rendezvényt Györök Lajos vezérigazgató-helyettes nyitotta meg. A vendégek között köszönthettük a környék polgármestereit is.

 

Összefoglalva a versenyről:

„A Vértes hegység természeti, kultúrtörténeti, történelmi emlékekben gazdag kiemelkedő pontjain, 10 állomáson különböző próbatételek várták a versenyzőket. Az első állomás GPS koordinátáit megadtuk, a többihez feladványok, feladatok, GPS koordináták megoldása vitte tovább a családokat, melyet minden helyszínen, elrejtett dobozokban találtak meg a versenyzők.„

Vetélkedőnkkel a Vértes erdeibe kívántuk csábítani a családokat, hogy együtt fedezzék fel épített és természeti étékeinket, kulturális örökségeinket. Játsszanak, szórakozzanak, tanuljanak és egészségesebben éljenek!

A versenyre közel 150 csapat jelentkezett, akik közül 30 csapatnak sikerült is teljesíteni mind a 10 állomást. Eközben a lelkes csapatok megismerhették a Vértes értékeit, rejtett zugait, csodálatos településeit Majkot, Várgesztest, Vértessomlót, Gánt- Kőhányást, Csókakőt, Csákberényt, Pusztavámot, Csákvárt.

 

A természetjárás izgalmas élménye mellett a versenyzők értékes nyereményekkel gazdagodhattak. Az I. helyezett csapat a csákvári Bokor Csaba és családja. Nyereményük egy laptop és egy fényképezőgép, a II. helyezést Trombitás Csaba és családja érte el, Mórról. Nyereményük egy laptop. A III. helyezett a neszmélyi Dégen Róbert és családja lett, akik egy fényképezőgéppel lettek gazdagabbak. A legjobb fotókat beküldő családot az Erdőgazdaság különdíjjal jutalmazta. A díjakat Györök Lajos vezérigazgató-helyettes, valamint a verseny támogatói adták át.

További nyereményeinket szponzainknak a FIWI-HŰT Kft.-nek, a Magyar Természetjáró Szövetségnek, aTurista Magazinnak, a NAVI-GATE Kft.-nek, az Andreas Stihl Kft.-nek, a FodorindaDesign-nak, valamint a Bioritmus Bioboltnak ezúton is köszönjük!

 

A díjak átadását követően a részt vevő csapatokat az Erdőgazdaság a Malomerdő Panzió finom ebédjével vendégelte meg.  A fotókat készítették: Nédó Géza, Banka László