A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Három aktív nap és 4500 elültetett csemete

Megmozdult a régió, családok, iskolások és sportolók ültettek facsemetéket Dunaalmáson.

2019.11.18.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Vértesi Erdő Zrt. is csatlakozott az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához, melynek keretében erdőgazdaságunk 5 településen, 60 hektáron mintegy 220 000 darab csemetével telepít erdőt.

Ennek kapcsán – a programot is népszerűsítve - közösségi faültetéseket szerveztünk 2019. november 14-ére, 15-ére és 16-ára. Iskolások, cégek, magánemberek és sportolók ültették a fákat a Római kori kőhordó út szomszédságában lévő dunaalmási területen. Az önkéntesek erdészeink szakmai iránymutatása mellett dolgoztak, példamutató lelkesedésük végig kitartott. Szombaton Györök Lajos a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Ollé Árpád Dunaalmás polgármestere és Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok vívó várta az érdeklődőket, rövid köszöntő és programismertető után közös ültetésen vettek részt a megjelentekkel.

 

Jó volt látni az alkalmi ültetőpárok sokszínűségét: kisiskolás a főmérnökkel, vízilabdás az osztályvezetővel, vezérigazgató-helyettes az olimpikonnal, gyerekek, szülők és barátok. Ha a faültetések, erdőtelepítések fontosságáról kérdezünk valakit, annak rögtön eszébe jut néhány pozitív dolog. De az elmúlt napok alatt bebizonyosodott, hogy mindezek mellett remek közösségteremtő erővel is bír.

  

Az eseményen három nap alatt mintegy százan vettek részt. Hagyományos, ékásóval történő ültetéssel több, mint 4500 darab csemete került a végleges helyére. Köszönjük minden résztvevőnek és segítőnek, a csillogó szemek és a novemberi csípős széltől pirospozsgás, ámde mosolygó arcok bizonyították a kezdeményezés létjogosultságát, bizonyosan lesz még folytatása.