Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Fakitermelő verseny

Fakitermelő verseny

4. helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapata a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság keszegi regionális versenyén

2013.07.23.

2013. július 20-án Keszegen került megrendezésre az Andreas Stihl Kft. támogatásával, a Keszeg Feszt Egyesület, valamint az Ipoly Erdő Zrt. közös szervezésében a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság regionális előválogató versenye. A Nyugat-Cserhát lankái közt fekvő, kis faluban igazán illusztris környezetben, ragyogó napsütésben zajlottak a versenyszámok. A megmérettetésen a Vértesi Erdő Zrt. csapata is képviseltette magát.

Négy fő versenyszám volt a programban: láncszerelés, lánckímélő darabolás, fűrészelés és az igazán nagy izgalmakkal zajló, 2 körös kombinált szám (gallyazás, darabolás, választékolás, hasítás, sarangolás). Itt mind a négy csapattagnak végig összehangolt, precíz munkát kellett végeznie, különösen figyelve egymás testi épségére.

A szép számú nézőközönség buzdításától kísérve a Vértesi Erdő Zrt. csapata mindvégig az élbolyban volt. Végül a 19 indulóból az igen előkelő, 4. helyet szerezték meg, ezzel indulási jogot nyerve az országos döntőre. A csapat tagjai: Bogdán Róbert, Forgács János, Lábodi Csaba, Lábodi Géza, kísérő: Boglári Zoltán, fahasználati előadó. A csapat terepi felkészülését Menoni Imre, a Tatabányai Erdészet igazgatója segítette.