A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Fakitermelő verseny

Fakitermelő verseny

4. helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapata a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság keszegi regionális versenyén

2013.07.23.

2013. július 20-án Keszegen került megrendezésre az Andreas Stihl Kft. támogatásával, a Keszeg Feszt Egyesület, valamint az Ipoly Erdő Zrt. közös szervezésében a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság regionális előválogató versenye. A Nyugat-Cserhát lankái közt fekvő, kis faluban igazán illusztris környezetben, ragyogó napsütésben zajlottak a versenyszámok. A megmérettetésen a Vértesi Erdő Zrt. csapata is képviseltette magát.

Négy fő versenyszám volt a programban: láncszerelés, lánckímélő darabolás, fűrészelés és az igazán nagy izgalmakkal zajló, 2 körös kombinált szám (gallyazás, darabolás, választékolás, hasítás, sarangolás). Itt mind a négy csapattagnak végig összehangolt, precíz munkát kellett végeznie, különösen figyelve egymás testi épségére.

A szép számú nézőközönség buzdításától kísérve a Vértesi Erdő Zrt. csapata mindvégig az élbolyban volt. Végül a 19 indulóból az igen előkelő, 4. helyet szerezték meg, ezzel indulási jogot nyerve az országos döntőre. A csapat tagjai: Bogdán Róbert, Forgács János, Lábodi Csaba, Lábodi Géza, kísérő: Boglári Zoltán, fahasználati előadó. A csapat terepi felkészülését Menoni Imre, a Tatabányai Erdészet igazgatója segítette.