Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Fakitermelő verseny országos döntő 2013

Fakitermelő verseny országos döntő 2013

10. helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapata a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság bükkzsérci országos döntőjében.

2013.09.04.

2013. augusztus 31-én Bükkzsércen került megrendezésre az Andreas Stihl Kft. szervezésében, a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntője. A Vértesi Erdő Zrt. csapata a keszegi regionális előválogatón elért 4. helyezéssel jutott be a 42 csapatos országos döntőbe. Az országos döntő társrendezvénye volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vadásznap is, melyen a többezres nézősereg a helyi vadásztársaságok és erdőgazdaságok kiállításait tekinthette meg, majd számos ételkülönlegesség közül választhatott ebédet.

A Bükk-hegység lábánál festői környezetben fekvő faluban, kellemes nyár végi időben zajlottak a versenyszámok. Két fő versenyszám volt a programban: láncszerelés, vezetőlemez-fordítás és az igazán nagy izgalmakkal zajló, 2 körös kombinált szám (kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás). Itt mind a négy csapattagnak végig összehangolt, precíz munkát kellett végeznie, különösen figyelve egymás testi épségére az EBSZ útmutatásai szerint. A szép számú nézőközönség buzdításától kísérve a Vértesi Erdő Zrt. csapata sokáig az élbolyban volt. Végül a 42 indulóból a 10. helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Bogdán Róbert, Lábodi Csaba, Lábodi Géza, May Balázs, kísérő: Boglári Zoltán, fahasználati ágazatvezető. A csapat terepi felkészülését Menoni Imre, a Tatabányai Erdészet igazgatója segítette.