A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Fakitermelő verseny országos döntő 2013

Fakitermelő verseny országos döntő 2013

10. helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapata a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság bükkzsérci országos döntőjében.

2013.09.04.

2013. augusztus 31-én Bükkzsércen került megrendezésre az Andreas Stihl Kft. szervezésében, a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntője. A Vértesi Erdő Zrt. csapata a keszegi regionális előválogatón elért 4. helyezéssel jutott be a 42 csapatos országos döntőbe. Az országos döntő társrendezvénye volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vadásznap is, melyen a többezres nézősereg a helyi vadásztársaságok és erdőgazdaságok kiállításait tekinthette meg, majd számos ételkülönlegesség közül választhatott ebédet.

A Bükk-hegység lábánál festői környezetben fekvő faluban, kellemes nyár végi időben zajlottak a versenyszámok. Két fő versenyszám volt a programban: láncszerelés, vezetőlemez-fordítás és az igazán nagy izgalmakkal zajló, 2 körös kombinált szám (kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás). Itt mind a négy csapattagnak végig összehangolt, precíz munkát kellett végeznie, különösen figyelve egymás testi épségére az EBSZ útmutatásai szerint. A szép számú nézőközönség buzdításától kísérve a Vértesi Erdő Zrt. csapata sokáig az élbolyban volt. Végül a 42 indulóból a 10. helyet szerezték meg. A csapat tagjai: Bogdán Róbert, Lábodi Csaba, Lábodi Géza, May Balázs, kísérő: Boglári Zoltán, fahasználati ágazatvezető. A csapat terepi felkészülését Menoni Imre, a Tatabányai Erdészet igazgatója segítette.