A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Év Erdésze Verseny 2017.

Év Erdésze Verseny 2017.

2017. június 21. és 22.-én rendezték meg a Kaszó Zrt. területén az Év Erdésze Verseny országos döntőjét. A megmérettetésen 19 magyarországi és 3 erdélyi erdőgazdaság legjobbjai mérték össze tudásukat. A verseny első helyezettje végül a SEFAG Zrt. munkatársa, Szehágel István lett. Baracs Zsolt a Vértesi Erdő Zrt. erdésze a második helyen végzett, míg Vámos Károly az EGERERDŐ Zrt.-től a harmadik helyezést érte el.

2017.06.29.

A szervezők a verseny első napján bonyolították le a lőtéri versenyszámokat, amelyek korong-, ill. kispuskalövészetből álltak. A második nap folyamán a versenyzők két csoportba osztva végezték el az erdő-, és vadgazdálkodási gyakorlati és elméleti feladatokat.

A résztvevőknek a gyakorlati versenyszámok során tájékozódás, állományleírás, famagasság- és fatérfogat-becslés, erdőfelújítás leírás, élőfakészlet meghatározás, gyérítésjelölés, erdőkár becslés, választékolás, rönk- és sarang számbavétele, távolságbecslés és trófeaminősítés, valamint közjóléti feladatokban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.

Az elméleti versenyszám írásbeli feladatsorból – mely többek között kiterjedt az erdőművelés, erdőhasználat, gépészet, gazdálkodási jog, vezetés-szervezés, természetvédelem, erdővédelem, vadgazdálkodás témaköreire -, valamint felismerési anyagok meghatározásából állt.

Munkatársunk, Baracs Zsolt a versenybe tavaly első alkalommal beillesztett közjóléti versenyszámban első helyezést ért el, míg sarang számbavétele feladatban is hozta a maximálisan elérhető pontszámot. Zsolt végül a többi versenyszámban is elért jó eredményeivel, kiegyenlített teljesítménnyel érte el a II. helyezést.

Az Év Erdésze Verseny 2017 díjait Kaszón, az Országos Erdészeti Egyesület 148. Vándorgyűlés ünnepi közgyűlésének részeként adták át az összetettben, valamint az egyes számokban legjobbaknak bizonyuló szakembereknek.

Ezúton is gratulálunk Baracs Zsolt kollégánknak, Pávarét kerület kerületvezető erdészének a kiváló eredményhez! Köszönet a Vértesi Erdő Zrt. Kisbéri Erdészetének, hogy segítették Zsolt alapos és lelkiismeretes felkészülését!

 

További részletek az eredményekről: 

http://www.oee.hu/hirek/egyesuleti-hirek/kaszo_atadas_ev_erdesze