A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Erdőfeltárási Szakosztályülés

Erdőfeltárási Szakosztályülés

2014. szeptember 8-9. napján az OEE Erdőfeltárási Szakosztálya szakosztály ülést tartott Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának Geomatikai, Erdőfeltárási és Vízgazdálkodási Intézetében.

2014.09.24.

Az ülés 8-án délután 14:00-kor kezdődött az Intézet előadó termében, témája a helyi választási bizottság és a Szakosztály tisztségviselőinek megválasztása volt.

15:00-tól Dr. Péterfalvi József ismertette az erdőfeltárás oktatásának aktuális helyzetét, nehézségeit.

16:00-tól a szakosztály megjelent tagjai részt vettek az Egyetem botanikus kertjében az Őrtüzek emlékműnél tartott Ágfalvi csata évfordulója kapcsán rendezett megemlékezésen. Ezt követően az intézethez tartozó, a Természeti Erőforrások Kutatóközpontban kialakított új laboratórium és tantermek kerültek bemutatásra.

A hétfői programot közös vacsora zárta, melyet jóízűen és jó hangulatban költöttek el a megjelent tagok.

9-én délelőtt az Egyetem botanikus kertjében Dr. Pankotai Gábor tanár úr emlékére, születésének 100. évfordulója alkalmából állított szobor került felavatásra. A szobor leleplezése előtt Prof. Dr. Lakatos Ferenc, az Erdőmérnöki Kar dékánja méltatta beszédében egykori rektorunkat, utána Dr. Kosztka Miklós, az Intézet egykori igazgatója ismertette életútját, majd közösen leleplezték az új szobrot. Az ünnepségen részt vett az egyetem vezetése, az Erdőmérnöki Kar dékánja, az intézet több oktatója és a családtagok. A Vértesi Erdő Zrt.-t Boglári Zoltán fahasználati ágazatvezető, Kelecsényi Szilárd erdőmérnök gyakornok és Kránicz Dávid birtokpolitikai előadó képviselte.