A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Első helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt.

Első helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt.

Első helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. csapata a STIHL országos fakitermelő versenysorozatának soproni elődöntőjén

2015.06.18.

2015. június 13-án Sopronban került megrendezésre a STIHL Regionális Fakitermelő Csapatverseny regionális fordulója. A sorozatban harmadikként megrendezésre kerülő, Észak-Nyugat-Dunántúli régiót érintő versenyre 13 csapat érkezett, és mérték össze tudásukat ezen a forró nyári napon. A családi nappal egybekötött programokon több fellépő is színesítette a programot.

A hivatalos megnyitó Sopron Város Fúvószenekara intonálásával kezdődött. Ezt követően a szervezők (Roth Gyula Gyakorló SZKI, TAEG Zrt., NYME-EMK, Andreas Stihl Kereskedelmi Kft, Stihl Sopron)  képviselői köszöntötték a résztvevőket és az egybegyűlteket. A sorrend és a pályák kisorsolása után kezdetét vette a verseny. Egyszerre párhuzamosan 5 pályán folyt a kombinált versenyszám (kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás). Az egyébként is embert próbáló feladatot nehezítette a tűző napon lévő forróság, így igazán izzasztó lett a verseny – a nézők számára is. A versenyszám után tereprendezés következett, mialatt a gyakorlott csapattagok elvégezhették a szerelés (vezetőlemez fordítás) feladatot. Minden csapatnak 2 lehetősége volt a feladatok elvégzésére, és a kettő közül a jobb időeredményt vették figyelembe a végső pontszám megállapításához. A verseny után egy látványos bemutatót tekinthettünk meg a Magyar Fakitermelő Válogatott és a Stihl Timbersport csapatának jóvoltából, végül a Soproni Pendelyes Néptáncegyüttes hangulatos előadását élvezhettük az eredményhirdetés előtt.

A programok után jöhetett az ünneplés: a szoros mezőnyből kiemelkedő eredménnyel végzett az első helyen a Vértesi Erdő Zrt. csapata, név szerint: Bogdán Róbert, Ibolya Milán, Lábodi Csaba és Lábodi Géza. A budapesti országos döntőn (OMÉK) az első hat helyen végzett csapat vehet részt, akikre így még egy komoly felkészülési időszak vár. A versenyzőink terepi felkészülését a Tatabányai Erdészet segítette, Boglári Zoltán fahasználati ágazatvezető koordinálásával. Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek a verseny zökkenőmentes, balesetmentes lebonyolítását, valamint gratulálunk a többi résztvevő versenytársnak!

 

                                                                  Kelecsényi Szilárd, fahasználati előadó