A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Együttműködési megállapodás az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel

Együttműködési megállapodás az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel

A Vértesi Erdő Zrt. és az ELTE Útökológiai Munkacsoportja felismerve, hogy kölcsönösen támogatni tudják egymás munkáját az M1 autópálya, az 1-es, illetve 81-es számú főutak, valamint a Zrt. vadászterületein áthaladó vasútvonalon bekövetkező vadelütések csökkentése, azok okainak feltárása érdekében, a közelmúltban 5 évre szóló együttműködési megállapodást kötöttek.

2013.06.28.

A felek megállapodtak abban, hogy segítik egymást olyan módszerek tesztelésében és továbbfejlesztésében, amelyek mérséklik a vad autópályára, egyéb úttípusokra, vasútra történő feljutását. Az erdőgazdaság terepi tapasztalatait, és a közösen gyűjtött adatokat felhasználva, a jövőben meghatározásra kerülnek a gázolások szempontjából kiemelkedő jelentőségű szakaszok. A különböző vadriasztó módszerek tesztelése során szerzett tapasztalatokat a felek publikálják, közös javaslataikkal segítik a közlekedési balesetek megelőzését.