Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Együttműködési megállapodás az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel

Együttműködési megállapodás az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel

A Vértesi Erdő Zrt. és az ELTE Útökológiai Munkacsoportja felismerve, hogy kölcsönösen támogatni tudják egymás munkáját az M1 autópálya, az 1-es, illetve 81-es számú főutak, valamint a Zrt. vadászterületein áthaladó vasútvonalon bekövetkező vadelütések csökkentése, azok okainak feltárása érdekében, a közelmúltban 5 évre szóló együttműködési megállapodást kötöttek.

2013.06.28.

A felek megállapodtak abban, hogy segítik egymást olyan módszerek tesztelésében és továbbfejlesztésében, amelyek mérséklik a vad autópályára, egyéb úttípusokra, vasútra történő feljutását. Az erdőgazdaság terepi tapasztalatait, és a közösen gyűjtött adatokat felhasználva, a jövőben meghatározásra kerülnek a gázolások szempontjából kiemelkedő jelentőségű szakaszok. A különböző vadriasztó módszerek tesztelése során szerzett tapasztalatokat a felek publikálják, közös javaslataikkal segítik a közlekedési balesetek megelőzését.