A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Együtt a tiszta természetért!

Együtt a tiszta természetért!

2007. április 7-ém harmadik alkalommal rendeztük meg erdőtakarítási akciónkat.

2007.04.11.

Első alkalommal 2005-ben csatlakoztunk az OMVK és a Vadászati Védegylet által meghirdetett „Együtt a tiszta természetért” elnevezésű erdőtakarítási akcióhoz. Akkor kis csapatunk 8m3 szemetet gyűjtött össze a Turuli Parkerdőben és a Panoráma út mentén. 2006-ban az erdeinket turisztikai és sport céllal igénybe vevő civil szervezetekkel együttműködve a fenti helyszíneken kívül a tarjáni szerpentin két oldalára is kiterjesztettük a rendezvényt, így mintegy 30 m3 szemetet gyűjtöttünk össze.

Idén pedig, további civil szervezetek bevonásával több, mint 60 fő vett részt az akcióban, mely így már 3 helyszínre terjedt ki. A Turuli Parkerdőt és a Panoráma út két oldalát a Gerecse Barlangkutató és Természetvédő Egyesület 12 fős csapata tette rendbe, a síkvölgyi erdőben a Vulkán SE tagjai (22 fő) tevékenykedtek, a Tatabányát Tarjánnal összekötő közút két oldalát pedig a Tatabányai Volán SE, a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség és a Komárom-Esztergom Megyei Tájékozódási Futó Szövetség 30 fős csapata tisztította meg a szeméttől. A munkát mindhárom helyszínen kollegáink koordinálták.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt és a szervezésben nyújtott segítséget!

 

Uttó Katalin