A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Egy gyalogtúra nemkívánt következménye

Egy gyalogtúra nemkívánt következménye

Április 18-án sikeresen lezajlott a XXVIII. Gerecse 50 teljesítménytúra.

2009.04.27.

Pontos adatunk nincs a résztvevők számáról, de ez a rangos és nagy múltra visszatekintő esemény mindig nagy tömeget mozgat meg. A túrázók nyilván kellemesen elfáradtak, és egy élménydús nappal gazdagodhattak, akár teljesítették a távot, akár nem, de egy szerencsétlen esemény árnyalta a túra derűjét. A Bundschuh-tónál egy vemhes szarvastehén annyira megriadt a túrázóktól, hogy nekifutott a kerítésnek, és az ütközéstől elpusztult.
    Félreértés ne essék, nem bűnbakot keresünk, csak szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy egy ilyen szervezett és engedélyezett túrán is előfordulhat ilyen vadgazdálkodási és anyagi kár. Éppen ezért ismételten szeretnénk kérni az erdőbe látogatókat, hogy a hasonló esetek elkerülése végett mindenkor tartsák be az erdőben való viselkedés írott és iratlan szabályait.