Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Csilletoló és pörköltfőző verseny Oroszlányban

Csilletoló és pörköltfőző verseny Oroszlányban

2014. szeptember 07-én ünnepelte Oroszlány várossá nyilvánításának 60. évfordulóját. A jubileumi ünnepség és a 64. bányásznapok alkalmából rendezte meg a BDSZ márkushegyi szervezete a második csilletoló versenyt a városban.

2014.09.24.

Külön indultak a női és a férfi csapatok (a „szebbik” nem 5 csapattal, míg a „kopaszabb” 20 csapattal képviseltette magát). A szabályok szerint egy gumikerekű csillét kellett egy meghatározott útszakaszon – a városi óra körül – minél gyorsabban körbe tolnia egy 5 fős csapatnak. A kiváló hangulatú versenyen indultak a háziasszonyok, bányászok, politikusok, mentők, tűzoltók, de természetesen a különféle sport szakosztályok (súlyemelő, kajak-kenu) egységei voltak a dominánsak. A rendezvényen ifjú mérnökeink képviselték a Vértesi Erdő Zrt.-t, és a nagy küzdelem szoros versenyt hozott, végül is a 10. helyet sikerült megszereznie csapatunknak!

 

Ezzel párhuzamosan zajlott a bányász pörköltfőző verseny is, melyen a segítőkész kolleginákkal kiegészülve főztek egy ízletes ebédet az erdőgazdaság munkatársai. A versenyen közel 60 főzőcsapat indult, a jó hangulatról a lelkes résztvevők gondoskodtak.

A rendezvényen minden induló csapat kapott egy ajándékcsomagot, melyben a szervezők – a kiváló élmények mellett – díszkorsó, jubileumi póló, kulcstartó és egyéb szuvenírek ajándékozásával gondoskodtak arról, hogy a résztvevők emlékezhessenek rá, milyen jól érezték magukat a 60 éves Oroszlány városában.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak, és köszönjük szépen a Szervezőknek a lehetőséget és a meghívást!

Kelecsényi Szilárd – erdőmérnök gyakornok