A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Csilletoló és pörköltfőző verseny Oroszlányban

Csilletoló és pörköltfőző verseny Oroszlányban

2014. szeptember 07-én ünnepelte Oroszlány várossá nyilvánításának 60. évfordulóját. A jubileumi ünnepség és a 64. bányásznapok alkalmából rendezte meg a BDSZ márkushegyi szervezete a második csilletoló versenyt a városban.

2014.09.24.

Külön indultak a női és a férfi csapatok (a „szebbik” nem 5 csapattal, míg a „kopaszabb” 20 csapattal képviseltette magát). A szabályok szerint egy gumikerekű csillét kellett egy meghatározott útszakaszon – a városi óra körül – minél gyorsabban körbe tolnia egy 5 fős csapatnak. A kiváló hangulatú versenyen indultak a háziasszonyok, bányászok, politikusok, mentők, tűzoltók, de természetesen a különféle sport szakosztályok (súlyemelő, kajak-kenu) egységei voltak a dominánsak. A rendezvényen ifjú mérnökeink képviselték a Vértesi Erdő Zrt.-t, és a nagy küzdelem szoros versenyt hozott, végül is a 10. helyet sikerült megszereznie csapatunknak!

 

Ezzel párhuzamosan zajlott a bányász pörköltfőző verseny is, melyen a segítőkész kolleginákkal kiegészülve főztek egy ízletes ebédet az erdőgazdaság munkatársai. A versenyen közel 60 főzőcsapat indult, a jó hangulatról a lelkes résztvevők gondoskodtak.

A rendezvényen minden induló csapat kapott egy ajándékcsomagot, melyben a szervezők – a kiváló élmények mellett – díszkorsó, jubileumi póló, kulcstartó és egyéb szuvenírek ajándékozásával gondoskodtak arról, hogy a résztvevők emlékezhessenek rá, milyen jól érezték magukat a 60 éves Oroszlány városában.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak, és köszönjük szépen a Szervezőknek a lehetőséget és a meghívást!

Kelecsényi Szilárd – erdőmérnök gyakornok