A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

BALESETVESZÉLYES A VÉRTES ÉS A GERECSE MAGASAN FEKVŐ ERDEINEK LÁTOGATÁSA

BALESETVESZÉLYES A VÉRTES ÉS A GERECSE MAGASAN FEKVŐ ERDEINEK LÁTOGATÁSA

A térségünkben december 1-én kezdődő ónos eső miatt kialakult havária helyzetben élet-, és balesetveszélyes a 350 m tengerszint feletti magasságú erdők látogatása a Vértesben és a Gerecsében.

2014.12.02.

A fák ágaira rakódott jégréteget a kisebb fák nem bírják el, a terhelés azok kidőléséhez vezethet. Az idősebb erdőkben jellemzően a nagyobb ágak leszakadására lehet számítani. Nagy területen érintettek Baj, Csákberény, Csákvár, Csókakő, Gánt, Oroszlány, Pusztavám, Szárliget, Tatabánya, Várgesztes, Vértesboglár, Vértessomló, Vértesszőlős, Vértestolna települések környékének magasan fekvő erdei.

A kialakult helyzetben az erdőterület látogatását társaságunk nem ajánlja, a különösen veszélyes részeken áthaladó hegyi utak, útvonalak lezárásra kerülnek.

Kérjük a természetkedvelőket, hogy a következő napokban körültekintően használják az érintett területen levő turista útvonalakat, hiszen az olvadás megindulásakor az ágakról leváló jégdarabok továbbra is okozhatnak jelentős sérüléseket.