A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

Az ország legjobb fakitermelő csapatát adta a Vértesi Erdő Zrt.

Az ország legjobb fakitermelő csapatát adta a Vértesi Erdő Zrt.

Első helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. csapata a XIV. STIHL Országos Fakitermelő Versenyének döntőjében.

2015.10.01.

2015. szeptember 25-én, egy esős őszi napon motorfűrészek hangjára ébredtek a budakeszi Szilfa tisztás környékének lakói, ugyanis itt került megrendezésre az ország legjobb fakitermelőit megmérettető bajnokság döntője.

Szeptember utolsó péntekjén folyamatos, áztató eső nehezítette meg a 41 csapat és a szervezők dolgát, de egy rövid tanácskozás és közvélemény-kutatás után úgy döntöttek a résztvevők, hogy vállalják a versenyt. Az eső miatt azonban a szokásos 2 forduló helyett csak egy került megrendezésre a fő versenyszámban és a szerelésben is. A pályán egyszerre összesen 10 csapat mérte össze tudását, a nyertes pedig az lett, aki a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb hibával hajtotta végre a versenyszámokat. A csapatok a nehéz körülmények ellenére lelkiismeretesen dolgoztak, igyekezett mindenki kihozni magából a maximumot, amiért elismerés illeti az összes versenyzőt!

 

A Vértesi Erdő Zrt. csapata, név szerint: Bogdán Róbert, Ibolya Milán, Lábodi Csaba és a csapatkapitány, Lábodi Géza kiváló teljesítménnyel és egyetlen hibaponttal 1 perc 43 másodperc alatt végrehajtotta a fő versenyszám feladatát, így egyből az élre tört. A verseny izgalmától fűtött versenyzőink fel sem fogták, micsoda teljesítményt értek el, de egy gyors ebéd és egy kis melegedés után felcsillant a dobogó reménye. Ehhez még kellett egy jó szerelés-feladat, amit a csapatkapitány hozott is. Összességében 219 másodperces nagyszerű eredménnyel a mi versenyzőink állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A második a DALERD Zrt., harmadik pedig a Ritrovi Kft. csapata lett.

Köszönet a Tatabányai, a Kisbéri Erdészetnek és a Sikárosi fűrészüzemnek a versenyzők felkészüléshez nyújtott támogatásért! Kísérők: Boglári Zoltán, erdő és vadgazdálkodási igazgató, Kelecsényi Szilárd, fahasználati ágazatvezető, Németh Benedek, beosztott erdész. Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek a verseny balesetmentes lebonyolítását, valamint gratulálunk minden résztvevő versenytársunknak a tisztes helytállásért a nehéz, esős körülmények közt is!

Mindent egybevetve egy sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött, és büszkék vagyunk rá, hogy az ország legjobb fakitermelő csapatát adták a Vértes és Gerecse erdőségei!                                                                                          

Kelecsényi Szilárd, fahasználati ágazatvezető