A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

A Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapatát Keszegen sem lehetett legyőzni

A Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapatát Keszegen sem lehetett legyőzni

A császári Vértes-kupát követően mozgalmas, s ugyanakkor nagyon sikeres két héten vannak túl a Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő versenyzői.

2016.06.03.

2016. május 21-én a tavalyi országos döntő 1-8. helyezettje mérhette össze erejét Szegeden a Stihl Bajnokok Bajnoka versenyen. Szeged belvárosának szívében, a vásári forgatag közepette ért el első helyezést a Vértesi Erdő Zrt. csapata. A verseny lefolyása különbözik az országos sorozattól. Itt a csapatok párosban, egyenes kieséses rendszerben küzdenek meg. Mivel a legjobb csapatokról van szó, különös hangsúly helyeződik a hibapontok minimalizására. Tehát nem biztos, hogy a jobb időeredmény jelenti a továbbjutást… Szerencsére a Lábodi Géza (csk), Bogdán Róbert, Ibolya Milán, Lábodi Csaba négyesünk ezúttal is a legprecízebbnek és a legösszeszedettebbnek bizonyult, s elhódították a 2016-os Bajnokok Bajnoka trófeát.

Sok pihenésre azonban nem volt módja a bajnokoknak. Ugyanis 2016. május 28-án elérkezett az idei Országos Stihl Fakitermelő Versenysorozat keszegi régiós versenye a Keszeg Feszt Egyesület és az Ipoly Erdő Zrt. szervezésében, mely köztudottan az egyik legnehezebb a régiós előselejtezők közt. A verseny nehézségét az adja, hogy az országos döntőn is szereplő versenyszámok (kombinált szám és a láncszerelés) mellett három különleges, speciális versenyszám is szerepel (lánckímélő darabolás, keresztvágó fűrészelés, fejszével darabolás), melyek a mindennapok gyakorlati tudására épülnek. A párás, meleg idő sem könnyítette meg a 21 csapat erőpróbáját. A Vértesi Erdő Zrt.-t ezúttal két csapat is képviselte.

A fent említett összeállításban a 2015. évi bajnoki címvédő I-es csapat és a Forgács János (csk), Márton Zoltán, Szabó Zoltán és Szabó Szilárd összeállításban a II-es csapat. A hosszú küzdelmet látványos párhuzamos programok (Timbersport-bemutató, főzőverseny, gyermek és asszony favágó verseny, faszobrászat, kovácsolás stb.) is színesítették. Végül a Bajnokok Bajnokai Keszegen is verhetetlennek bizonyultak, mivel az összetettben és az országos döntőre kvalifikáló számokban is első helyezést értek el. (Ez immáron sorozatban Sopron, Budakeszi, Császár és Szeged után az 5. első helyezés.) A Vértes II-es csapata is szép eredményt ért el. Az országos döntőre kvalifikáló számokban 3., míg az összetettben 8-ok lettek. Mivel az első 6 helyezett jut tovább az országos versenyre, így mindkét csapatunk továbbjutó.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindkét csapatnak a sikeres részvételt, a felkészüléshez pedig az erdőgazdaság, az erdészetek, családtagok és kísérők támogatását, a szervezőknek pedig a verseny zökkenőmentes, balesetmentes lebonyolítását, valamint gratulálunk a többi résztvevő versenytársnak!

 

Boglári Zoltán

erdő és vadgazdálkodási igazgató