A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

A Tatabánya Erőmű Kft. stratégiai partnere a Vértesi Erdő Zrt.

A Tatabánya Erőmű Kft. stratégiai partnere a Vértesi Erdő Zrt.

A Tatabánya Erőmű Kft. stratégiai partnere a Vértesi Erdő Zrt.

2019.10.10.

A Vértesi Erdő Zrt. hosszú távon vállalta Tatabánya lakosságának hőellátásához szükséges évi 80-100.000 tonna prémium minőségű faapríték előállítását és a fűtőerőmű részére történő leszállítását. Stratégiai partnerként a feladat ellátásához tartalék tárolóteret nyitott a fűtőerőműhöz közeli DEPO-n, ahol jelenleg 12.000 m3 faapríték és energetikai tűzifa készletezése biztosított.

A kiegészítő biztonsági tüzelőanyagtérre azért volt szükség, mert a fűtőerőmű tárolóterének véges kapacitását meg kellett növelni ahhoz, hogy minden időben – hóakadályok, balesetek, útelzárások és az erdei utak használhatatlanná válása esetén is – szállítóként a Vértesi Erdő Zrt. el tudja látni a Tatabányai Fűtőerőművet alapanyaggal, ezáltal garantálva az erőmű üzembiztonságát és végső soron, ami a legfontosabb, a tatabányai lakosok meleg vízzel és fűtéssel történő ellátását – fogalmazott dr. Széles Attila igazgatási és kereskedelmi főmérnök.

Majd hozzátette: Térségünkben alapvető elvárás a lakosság részéről a Vértesi Erdő Zrt. felé, hogy tűzifájához mindenki a lehető legjobb minőségben és a legrövidebb időn belül hozzájusson. Tatabánya Erőmű Kft. felhasználására előkészített vágástéri hulladék gallyfa, ill. energetikai tűzifa a legkevésbé sem hiányzik a fafűtést használó lakosok fáskamrájából. E két fatermék minősége messze elmarad a lakosság által megszokott ún. „jó fa” szabványos vastag tűzifáétól: az egyik rendkívül vékony 5cm-nél nem vastagabb, már összegyűjteni sem érdemes hulladékfa, a másik a túlméretes, nagy átmérőjű és gépi hasítást is igénylő pudvás, göcsös szabvány alatti, csak energetikai célra alkalmas faanyag.

A Vértesi Erdő Zrt. mint a Vértes és Gerecse hegységben található állami erdők vagyonkezelője a lakosság szolgálatában úgy teljesíti e feladatát, hogy a termelés mellett az erdőlátogatók közjóléti és rekreációs igényét is ki tudja elégíteni.

Kép előnézete

Kép előnézete