A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

A szeptemberi szarvasbikavadászat eredményei

A szeptemberi szarvasbikavadászat eredményei

Ígéretünkhöz hűen, ha késve is, de beszámolunk a szeptemberi szarvasbikavadászat eredményeiről.

2007.11.28.

A szarvasbőgés idején társaságunk négy vadászterületén összesen 135 szarvasbika esett. Nem sok vendég maradt bika nélkül, erre a terítékre méltán lehetünk büszkék. Az átlagos trófeasúly 5,2 kg volt. A legnehezebb agancs 10,35 kg-ot nyomott a mérlegeléskor, és 206,76 pontot kapotta trófeabírálaton. Így sajnos nem érte el az aranyérem 210 pontos határát, de az ezüst is szépen csillog.

Szeptember 1-jével megkezdődött a muflon vadászati idénye is, és az első szeptemberi szenzációt nem egy szarvasbika, hanem egy kapitális muflonkos elejtése jelentette. A hazai bérvadász által terítékre hozott aranyérmes kos csigáinak átlaghossza 84,25 cm.

Gratulálunk a sikeres vendégvadászoknak és kísérőiknek!

Reméljük, hogy a szarvasbőgés idén sem csak a vadászoknak okozott örömöt, hanem az erdőjáró kirándulók is élvezettel hallgatták a magyar erdők királyának orgonálását.