A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

A MEVME országzászló újraavatása Székelyföldön

A MEVME országzászló újraavatása Székelyföldön

A Magyar Erdészeti és Vadászat Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesülete (MEVME) országzászlót ajándékozott 1942. szeptember 27-én a Görgényi havasok alatt élő székelységnek és a görgényszentimrei alerdészi szakiskolának az egyesület tagságának egyhangú döntése alapján.

2015.07.14.

Vitéz Szekeres Károly elnök, Cservenka Ferenc titkár, Acsai István kartársuk és dr. Almády Károly ügyész háromnapos kalandos út után érkezett meg Szászrégenbe. Ott várta őket a tatai származású dr.Nagy Árpád járási szolgabíró  és Pető János m.kir.erdőtanácsos  a szakiskola igazgatója.  Együtt érkeztek meg Görgényszentimrére, ahol többek között fogadta őket dr.Ajtai Sándor miniszteri tanácsos, dr.Bíró István a kerület országgyűlési képviselője, valamint a vármegye előjárói, a marosvásárhelyi erdőigazgatóság, a szakiskola diáksága és a falu lakossága.
A zászló a történelem viharában elveszett. Székely és magyar hagyományápolók az eredeti zászló hasonmását kívánják újra felavatni 2015. október 3-4-én Szovátán  az Ősmarosszék Közbirtokosságának Vezetőtanácsa  segítségével.
 
A jelképes anyagi segítséget szívesen veszik a szervezők (az adományokat a Takarékbank 11500092-11074070 számlaszámra várják).
 
Mindazok, akiket érdekel a nemes ügy és részt vennének az ünnepségen, folyamatosan további információt kapnak az elkövetkező hónapokban az OEE és a VÉRTES Erdő Zrt. honlapján, valamint Inokai Balázstól.
 
Mind szakosztályoknak, mind egyéni és családi kirándulóknak kiváló alkalom megismerkedni a környék nevezetességeivel, többek között a Vármező pisztrángossal, ahol kitűnő ellátás kapható – tájékoztatott Inokai Balázs.