A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

A kihágások első áldozatai

Az elmúlt napokban sok megkeresés érkezett hozzánk az erdőlátogatási korlátozással kapcsolatban. A nyomtatott és sugárzott sajtó egyaránt foglalkozik a kérdéssel, ennek ellenére vagy talán éppen ezért sok e-mailt is kapunk kirándulni vágyó emberektől.

2009.02.16.

Ezúttal ragadjuk meg a lehetőséget, hogy újfent és nyomatékosan kérjünk mindenkit, hogy tartsa be az előírt korlátozásokat, ellenkező esetben szigorúan bírságolni fogunk. Az erdőlátogatási korlátozással érintett területeken kirándulás céljára kizárólag a jelzett turistautak vehetők igénybe!

Az ismételt felhívásra azért van szükség, mert az Oroszlányi Erdészet területén munkatársunk egy etetőhely mellett tizenegy elpusztult vaddisznómalacot talált. Feltehetően illegális agancsgyűjtők zavarták meg az etetőnél tartózkodó vaddisznó kondát. Az elmenekülő kocákat a közel negyven centis hóban a malacok nem tudták követni, és magatehetetlenül magukra maradva megfagytak.

Reméljük, hogy az ilyen esetek ismeretében a felelősségteljesen gondolkozó emberek türelmet fognak tanúsítani azért, hogy erdeinkben a korlátozás feloldása után lehessen csíkoshátú vaddisznómalacokkal találkozni.