A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

2015 után 2016-ban is dobogó a Stihl országos fakitermelő verseny döntőjében Ráckevén!

2015 után 2016-ban is dobogó a Stihl országos fakitermelő verseny döntőjében Ráckevén!

Vértesi Erdő Zt. II-es csapat (Csákvári Erdészet): III. helyezett
Vértesi Erdő Zrt I-es csapat (Tatabányai Erdészet): V. helyezett

2016.10.06.

Már-már nosztalgikus érzések keríthették hatalmukba a ráckevei fakitermelő döntő versenyzőit. A tavalyi budakeszi döntőhöz hasonlóan szakadó esőben érkeztek a csapatok. Ezt akár jó előjelnek is vehettük, hiszen a tavalyi „esőfutamban” bajnoki címnek örülhettünk. Sőt, akár ez már „hagyomány” is lehetne, hiszen Császáron az I. Vértesi Fakitermelő Kupa előestéje és reggele is esős volt… Végül az ég itt is kiderült, s a versenyszámok többsége már napsütésben zajlott szép környezetben a Duna egyik holtága mellett. Igaz a párás, meleg idő szintén nehezítő körülmény az embert próbáló feladatok elvégzése során.

 

 

A keszegi régiós előválogatóról a Vértesi Erdő Zrt. két csapata is bejutott a döntőbe, így két csapatért is szoríthattak a vértesi szurkolók. Elmondható általánosságban, hogy szoros a küzdelem, de ezen a versenynapon tényleg nüanszok döntöttek, s csak az utolsó körök lezárultával alakult ki a végeredmény, melyre igazán büszkék lehetünk: III. és V. hely. Ezek az eredmények indulási jogot érnek a Bajnokok Bajnoka kupához is, mely szintén egy izgalmas, egyenes kieséses küzdelem a nyolc legjobb csapat részére.

  

 

A III. helyezést elért Vértesi Erdő Zrt. II-es csapata: Forgács János, csapatkapitány, Szabó Zoltán, Szabó Szilárd és Márton Zoltán.

Az V. helyezést elért Vértesi Erdő Zrt. I-es csapata, a 2015. év bajnokcsapata: Lábodi Géza, csapatkapitány, Bogdán Róbert, Ibolya Milán, Lábodi Csaba.

Gratulálunk mindkét csapatnak a szép eredményért!

A címvédés ugyan nem sikerült, de ebből is látható, mennyire kiélezett volt a küzdelem. Sok múlik az adott napi formán és bizony szerencse is kell a másodpercekhez. (pl: ki milyen faanyagot fog ki, beragad-e a vezetőlemez szorítócsavarja stb.) Köszönet az Erdészeteknek, s mindenkinek, aki a versenyzők felkészüléséhez nyújtott támogatást! Külön köszönet a tavaszi, császári verseny házigazdájának, Beke Gyöngyi Polgármester Asszonynak, hogy a helyszínen szurkolt a vértesi csapatoknak! Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezőknek a verseny balesetmentes lebonyolítását, valamint gratulálunk az I. helyezett Északerdő Zrt., a II. helyezett Dalerd Zrt. csapatának és  minden résztvevő versenytársnak a tisztes helytállásért!