A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások

13. helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapata a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság kaposvári döntőjében.

13. helyezést ért el a Vértesi Erdő Zrt. fakitermelő csapata a Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság kaposvári döntőjében.

2014. szeptember 27-én, Kaposváron került megrendezésre a XIII. Stihl Országos Fakitermelő Bajnokság döntője.

2014.10.01.

A Vértesi Erdő Zrt. csapata a bükkzsérci előválogatóról, igen előkelő 2. helyezéssel kvalifikálta magát a döntőre. A döntő társrendezvénye volt az immáron nyolcadik alkalommal megnyílt Kaposvári Állattenyésztési Napok. Ez a magyar agrárium egyik éves, nagy „seregszemléjének” tekinthető. Szerencsére az időjárás is kegyes volt mindegyik rendezvény résztvevőihez. Így a sok-sok látogató igen színvonalas programokkal töltekezhetett az állat és termékbemutatók hosszú sorai közt sétálva.

A döntőben az előválogatók legjobb 40 csapata küzdött meg egymással. A legfiatalabb versenyző 19, míg a legidősebb 61 éves volt, sőt még hölgy is rajthoz állt ebben a férfias küzdelemben, aki a második helyen végzett csapat tagjaként szerepelt! Két versenyszámban mérte össze tudását a 160 fős mezőny: a szerelés (motorfűrész vezetőlemez-fordítás, lánccsere) és a kombinált szám (gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás, sarangolás). A versenyszabályzatot a szerelés számban módosították a szervezők azzal, hogy a versenyzők nem saját motorfűrészüket, hanem ugyanolyan típusú és új gépet kellett használniuk. Ez a korábbi évekhez képest megnehezítette, időben hosszabbá is tette a feladatot. Minden versenyszám 2 körös volt, s a két jobb időeredményt adták össze a végső pontszám megállapításához. A napot egy versenyen kívüli, de igencsak közönségszórakoztató Timbersport bemutató zárta, ahol a hazánkat világversenyeken képviselő, válogatott versenyzők mutatták be tudásukat.

Elmondható, hogy az utóbbi években a csapatok egyre felkészültebbek, gyorsabbak, kevesebb büntetőpontot kapnak, így az eredmények is nagyon szorossá válnak. Gyakran nüanszok döntenek a helyezésekről. A Vértesi Erdő Zrt. végül, mondhatni „stihlszerűen”, a 13. országos döntőn, a 13. helyezést érte el, ami a szabályváltozások ismeretében egészen jónak nevezhető eredmény. A csapat tagjai: Lábodi Géza csapatkapitány, Bogdán Róbert, Lábodi Csaba, és May Balázs. Kísérők: Boglári Zoltán, fahasználati ágazatvezető, Kránicz Dávid, birtokpolitikai előadó. A csapat terepi felkészülését  a Tatabányai Erdészet biztosította.