A Mi Erdőnk Gróf Merán Fülöp - Vadászati és erdészeti múzeum Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, Tata Hazai Vadász Filmtár Az év fája 2014 Földművelésügyi Minisztérium Muzsikál az erdő Mit tudsz a klimaváltozás és az erdők kapcsolatáról? Vértesierdő Muzsikál az erdő

Hírek, aktualitások


MEGJELENT EGY ÚJ MADERSPACH-MŰ!
MEGJELENT EGY ÚJ MADERSPACH-MŰ!

HAZÁM VOLT A RETYEZÁT
Maderspach Viktor könyvei, életének meghatározó epizódjaiból születtek. Erdély, s szűkebb pátriája vadregényes tájairól olvashatunk számtalan vadásztörténetében, de ugyanazzal az izgalmas és olvasmányos, a fantáziát megmozgató, színes stílusban tárja az olvasó elé háborús élményeit is. Ugyanakkor mindez idáig kiadatlanul hevertek a különböző folyóiratokban megjelent remek hangvételű cikkei, amelyeket dr. Sonnevend Imre okleveles erdőmérnök gyűjtött össze. A kötet tehát Maderspach Viktor eddig teljességgel ismeretlen és kiadatlan, sajátos hangvételű és különlegesen szép nyelvezettel megfogalmazott természetismereti írásait tartalmazza.
tovább 2018.02.26.

Fedezd fel az örökséged! – 2018
Fedezd fel az örökséged! – 2018

Kedves 9-12. osztályos középiskolai diákok!
2018. februárja és áprilisa között újra útjára indul az Országos Erdészeti Egyesület erdőismereti vetélkedője, a „Fedezd fel az örökséged! – 2018”!

tovább 2018.02.15.

A természetjárás írott és íratlan szabályai
A természetjárás írott és íratlan szabályai

A természetjárás egyre népszerűbb és egyre több embert vonzó aktív kikapcsolódási forma. Az erdők épségének megőrzése, lakóinak nyugalma érdekében azonban meg kell ismernünk, és be kell tartanunk néhány fontos szabályt, mielőtt túrázni indulunk gyönyörű Vértesünkbe. Ez nem csak az erdő védelmét, hanem saját biztonságunkat is szolgálja. Összefoglaljuk az erdőjárásra vonatkozó jogszabályokat, és ezek rendelkezéseit, valamint a turistatársadalom legfontosabb íratlan szabályait.
tovább 2018.02.05.

Versenyfelhívás!
Versenyfelhívás!

Az Országos Erdészeti Egyesület és az „Young People in European Forests” (YPEF) Nemzetközi Bizottság nemzetközi tanulmányi versenyt hirdet Fiatalok Az Európai Erdőkben – 2018 címmel.


tovább 2018.01.25.

TÁJÉKOZTATÁS ERDŐTERÜLETET ÉRINTŐ TÁRSASVADÁSZATOKRÓL
TÁJÉKOZTATÁS ERDŐTERÜLETET ÉRINTŐ TÁRSASVADÁSZATOKRÓL

A Vértesi Erdő Zrt. a nagyvadállomány hatékony szabályozása, ezzel együtt az erdei, mezőgazdasági és természetvédelmi vadkárok megelőzése érdekében, gazdálkodási területén (Nyugati-Gerecse, Vértes, Bakonyalja), november közepétől január végéig több alkalommal terelő-, illetve hajtóvadászatokat tart.
tovább 2018.01.17.

Meghívó
Meghívó

Emlékezzünk közösen a hazáért elesett magyar katonákra!
tovább 2018.01.16.

Kedves Látogatóink!
Kedves Látogatóink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy az Agostyáni Arborétum december 12. -január 2.-ig ZÁRVA tart.
tovább 2017.12.12.

Időszakos útlezárás Várgesztes és Vérteskozma között
Időszakos útlezárás Várgesztes és Vérteskozma között

Tájékoztatjuk a közlekedőket és túrázókat, hogy 2017. november 23-tól (csütörtöktől) várhatóan 2017. december 1-ig (péntek) a Várgesztes-Vérteskozma összekötő földutat ideiglenesen lezárjuk.
tovább 2017.11.23.

Makkfelvásárlás
Makkfelvásárlás

A szaporítóanyag szükségletünk biztosítása érdekében ebben az évben is sor kerül a működési területen hullott makk felvásárlásra.
tovább 2017.09.22.

II. Erdővarázs Családi Nap:az erdő a belvárosba költözik
II. Erdővarázs Családi Nap:az erdő a belvárosba költözik

Budapest, 2017. augusztus 28. – Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (pl. Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar, Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar), valamint bábszínház és Állatijó Bemutató is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes!
tovább 2017.08.31.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11