Parkerdők

A Vértesi Erdő Zrt. az alábbi parkerdők fenntartásáról gondoskodik:

Turuli parkerdő

A Tatabánya fölé magasodó Turul emlékmű környéki parkerdő kihasználtsága a legnagyobb a parkerdeink közül. A parkerdő közkedvelt hely a tatabányai és a környező települések lakosai számára. Több rendezvény helyszínéül is szolgált az elmúlt években, többek között tartottak itt esküvőt, kerékpárversenyeket és táborokat iskolás csoportoknak.

Várgesztesi parkerdő

A gesztesi vár alatt elterülő tisztás és az erdő szegélyén kellő számú parkberendezés található. A tisztás lehetőséget teremt fesztiválok megtartására, néhány éve visszatérő rendezvény a Várgesztesi Lovagi Játékok.

Majki parkerdő

A majki parkerdő három elkülönülő területen fekszik: az apátság mellett lévő részen, a Madár-hegyen és a csákvári út mellett kialakított parkerdőben.

Móri parkerdő

A parkerdő a móri községhatárban lévő Lófar-völgyben fekszik, a móri lakosok számára közkedvelt pihenőhely. A parkerdő csatlakozik a Malomerdő Panzióból induló lovas túra útvonalhoz.

Csákvári parkerdő

Csákvár központjában található parkerdő egyrészt a lakosság rekreációs és sportolási lehetőségeit biztosítja, másrészt helyi rendezvények helyszínéül szolgál.

Csuka-tó, Csuka-forrás

Pusztavám községhatárban a Csukató-forrás feletti tisztáson kialakított pihenőhely lehetőséget nyújt táborozásokra, nagyobb csoportos rendezvényekre.

Valamennyi parkerdőnk erdei bútorokkal, információs táblákkal jól felszerelt, rendszeresen karbantartott sétautakkal van kialakítva.